Cursusaanbod en kosten

Cursusaanbod
Alvorens u aan deze nieuwe activiteit begint, kunt u onderzoeken of deze sport bij u past. U kunt een proefles van 5 kwartier volgen, waarbij u kennis maakt met deze bijzondere wijze van wandelen. Een proefles kost € 10,- inclusief het gebruik van de poles. Als u besluit les te nemen, kan ik u het volgende aanbieden:


Er zijn diverse soorten lessen:

Activiteit Kosten Frequentie
De introductieles
€ 10,00 per les
inclusief gebruik van poles
Cursus Nordic Walking
€ 75,00 per cursus
5 lessen van anderhalf kwartier
Prive les Nordic Walking € 40,- per persoon  
Extra techniek les Nordic Walking € 40,- per persoon  
Knipkaart € 30,- 7 keer, max. 3 maanden geldig
Vroege lopers € 3,- per keer per persoon elke laatste zondag v/d maand

Stadspas

Met een stadspas ontvangt een speciale doelgroep, waaronder zij die 65 jaar en ouder zijn korting. De kosten van de introductieles € 10,-, krijgt men bij inschrijving van de cursus terug.

Voor meer informatie over de stadspas:
Stadspas: 020 552 38 10 van 10 -12 uur.
Zie website www.stadspas.nl.

Vroege lopers

Iedere laatste zondag van de maand ga ik met een aantal enthousiaste wandelaars lopen in het gebied van Castricum aan Zee. Het duingebied en het strand veranderen dagelijks, wekelijks, maandelijks. Op het strand is het uitwaaien, soms zelfs gescrubd worden. In de duinen veranderen de kleuren per seizoen en daar lopen we in de luwte. Ik verwacht van u een goede conditie, de duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 3,- per keer. Ik ben in het bezit van een aantal duinkaarten.
We verzamelen ons om 9.00 uur op de parkeerplaats links onderaan en dan voorbij het heuveltje rechts. Je komt dan uit bij de trap die naar het pleintje leidt.
Door de wisselende opkomst wil ik graag weten wie er mee gaat, mail dit naar mij: hoogjvg@planet.nl. Verder ga ik er van uit dat ieder zijn eigen stokken meeneemt.

75 plussers

Speciale ochtend voor 75 plussers. Regelmatig melden zich ouderen aan om deel te nemen aan de lessen Nordic Walking. Met veel inzet en motivatie leren zij de eerste beginselen van het Nordic Walking. Er is meer aandacht en tijd nodig om de vaardigheden te leren. Het genieten is dat meer dan waard. De oefeningen voor de warming en cooling down pas ik zoveel mogelijk aan. Een uur bezig zijn met een klein beetje techniek en een stukje wandelen is voldoende. Vanaf eind januari ga ik starten met een groep krasse knarren, zowel om het Nordic Walking te leren als wandelgroep. De aanvang is om 11.00 uur op de grote parkeerplaats in het Amsterdamse Bos, tegenover het Bezoekerscentrum en de finish van de Bosbaan. De cursus kost normaal € 75,- . Zie voor korting hierboven de stadspas. De huur van de poles zijn € 2,50 per keer. Het is af te raden om voor de start van de lessen poles aan te schaffen. Met name aluminium en titanium stokken zijn niet goed voor de schouderpartij. Als u deelneemt na vijf lessen en mee blijft wandelen, kunt u een knipkaart afnemen van € 30,- voor 7 keer.

De lessen kunnen gegeven worden in:

  • Het Jagersveld, Zaandam
  • Het Twiske, Oostzaan
  • Het Amsterdamse Bos, Amsterdam.
  • bij Johanna 's hof, Bakkum
  • en bij strand Bakkum (ook wel Castricum aan Zee), Bakkum.
  • of elke andere plek die u wenst (bij een priveles, of een voldoende grote groep)

U kunt zich aanmelden op het vaste nummer 075- 6143272 of mijn mobiel 06- 53702798. Indien u de voicemail hoort, spreek uw boodschap en telefoonnummer in en ik bel u terug.

Zie ook de materialen (wandelstokken).

Ontworpen door Frank Oud